Selamat Datang di
NURIDA FARM NUSERY

Anggota Gratis
NURIDA FARM NUSERY
NURIDA FARM NUSERY
Indonesia

KEMBANG SURUH CEMENG IRENG~ Piper betle, Linn. ~ Suruh Ireng, Sedah , Seureuh , Betel , Betelhe, Vitele , Ju jiang ~ SEDIA SIRIH HITAM > > SMS= + 6285876389979 > > SMS= + 6281901389117 > > SMS= + 6281326220589 > > Email= Nurida7899@ yahoo.com Piper betle,

KEMBANG SURUH CEMENG IRENG
~ Piper betle, Linn.
~ Suruh Ireng, Sedah , Seureuh , Betel , Betelhe, Vitele , Ju jiang
~ SEDIA SIRIH HITAM
> > SMS= + 6285876389979
> > SMS= + 6281901389117
> > SMS= + 6281326220589
> > Email = Nurida7899@ yahoo.com
Piper betle, Linn.( Black color)
Indonesian= Sirih Hitam
Jawa= Suruh, Sedah
Sunda= Seureuh
Betel , Betel, Betelhe, Vitele ,
China= Ju jiang
~ Ready Plant Of Piper betle, Linn.( Black color)
> > SMS= + 6285876389979
> > SMS= + 6281901389117
> > SMS= + 6281326220589
> > Email= Nurida7899@ yahoo.com

* * Godong Suruh
~ Godhong Suruh iki nduwé jeneng bé da-bé da ing saben panggonan, yaiku suruh utawa sedah ( Jawa) , seureuh ( Sunda) , ranub ( Aceh) , belo ( Batak Karo) , cambai ( Lampung) , uwit ( Dayak) , base ( Bali) , nahi ( Bima) , gapura ( Bugis) , mota ( Flores) , afo ( Sentani) . Ing Cina, godhong suruh nduwé ni jeneng ju jiang.
Saliyané iku, ing Prancis suruh diarani betel lan ing Portugal diarani betel, betelhe, lan vitele.
~ Ing basa jawa, tembung suruh dijarwa dosokake dadi kesusu arep weruh, yaiku nalikane njarwakake temanten kang bandhem-bandheman suruh.

* * Kasiyate lan kagunaane Godhong Suruh
~ Godhong Suruh nduwè ni kasiyat ngilangaké ambu awak kang disebabaké bakteri lan cendawan.
~ Godhong Suruh uga bisa ngilangaké mambu ora é nak ing tutuk lan nambani sariawan yè n banyu godhogan suruh dianggo kemu-kemu.

~ Saliyané iku godong suruh bisa nambani keputihan yè n banyu godhogan godhong suruh dianggo cè wok, nambani mimisen utawa getihen ing irung kanthi digulung lan dilebokaké ing irung kang mimisen, ngresiki mripat kang gatel kanthi nè tè saké banyu godhogan godhong suruh, nambani korè ngen utawa gatel-gatel kanthi ngomprè s korè ngen utawa kang gatel-gatel mawa banyu godhogan godhong suruh, ngurangi bekukul utawa ing basa Indoné sia diarani jerawat yè n raup nganggo banyu godhogan banyu suruh, lan nguwataké untu yè n dimamah barengan karo gambir, pinang lan injet.

~ Saliyané iku, banyu godhogan godhong suruh bisa dadi obat anti radhang yè n banyuné diombé .
Godhong suruh uga nduwè ni sifat nahan panggetihan, marasaké tatu utawa borok ing kulit, lan gangguan saluran pancernan. Ora mung kuwi, suruh uga nduwè ni sifat ngerutaké , ngetokaké dhahak utawa riyak, ngluruhaké widu, hemostatik, lan mandhegaké panggetihan. Biyasané kanggo obat irung getihen, dienggo 2 lembar godhong seger Piper betle, dikumbah, digulung banjur dilebokaké ing njero bolongan irung.
Ora mung kuwi, kandhutané bahan aktif fenol lan kavikol godhong suruh alas uga ana kang dimupangataké dadi pestisida nabati kanggo ngendhalè kaké ama pangisep.

* * Ing Pengobatan Tradisional Cina
Ing farmakologi Cina, sirih dikenal tanduran kang duwé ni sifat anget lan pedes.
~ Mawa tradisional kabé h kuwi nggunakaké godhong sirih kanggo ngluruhaké kentut, mè ndekaké watuk, ngurangi peradangan, lan nghilangaké gatel.

~ Ing pengobatan tradisional India, godhong sirih dikenal minangka zat aromatik kang ngangetaké , duwé ni sifat antiseptik, lan uga ningkataké gairah seks.
~ Karo sifat antiseptiké , sirih asring digunakaké kanggo marikaké borok ing sikil amarga ngandhut styptic kanggo nahan pendarahan lan vulnerary, kang marikaké borok ing kulit ( mariaké kulit utawa sikil kaki) .
~ Godong Suruh uga bisa dikunyah untuk memperbaiki suara penyanyi.

Harga:000000 SMS
Pesanan Minimum:1 Unit
Jumlah Pesanan: Tambah ke Keranjang
Minta Penawaran
Cara Pembayaran:Transfer Bank (T/T)
Jumlah:4
Kemas & Pengiriman:BOX
Negara Asal:Indonesia



Kontak Perusahaan
Nama:Tn. Nur Indah [Pemasaran]
E-mail:Kirim Pesan
Pesan Instan:
Nomor Ponsel:Nomor ponsel Tn. Nur Indah di Malang City
Nomor Telpon:Nomor telpon Tn. Nur Indah di Malang City
Alamat:Soekarno Hatta
Malang City, Jawa Timur
Indonesia
menampilkan 567 dari 596 | Sebelum : Rosemary flavor BUMBU.... | Berikut : SUNFLOWERS( Helainthus....


Membuat situs langsung jadi?
Silahkan Klik disini!